esmaspäev, 9. september 2013

II & IX rühma näitus

8.09.13 toimus Tallinna Lauluväljakul II & IX rühma näitus, kus mul oli Maia kirjas ja lisaks talle näitasin veel kolme corsot.
Kohtunikuks oli Marja Talvitie Soomest. Algselt pidi olema teine kohtunik aga saime väga range Soome kohtuniku hoopis :)
Eelmisel päeval sattusin tema ringi äärde ja jälgisin siis, et kuidas ta hindab ja no sakslaste ringis said enamus kas ainult hea või väga hea hindeks, siis juba vaatasin, et ega meil corsodega midagi head sealt loota pole.
Hommikul kui näitusele jõudsin ja ringi äärde ennast sättisin, siis oli näha, et enamus koerad saadetakse ringist minema VHga ja selle kohtuniku tüüp on ilmselgelt väike koer. Oli aru saada, et Derby ja Yettega ei ole meil midagi head loota aga Maia võiks talle hästi sobida, just selline väiksemat kasvu ja atleetlik nagu Talvitiele meeldis.

Kokku oli täna corsosid kirjas 12. Esimesena läksin ringi emase kutsikaklassi koeraga Berta, kokku oli kaks emast kutsikat. Berta tulemuseks tõu parim kutsikas. Kirjeldust jällegi täpselt ei mäleta, kohtunikule meeldis tema tüüp, kiitis pead aga vajab veel arenemist, mis on ka väga loomulik, sest hetkel ta igatepidi välja veninud aga tüübilt on ta küll väga hea, temast võib päris ilus corso tulla :)

Eks Bertaga peab palju veel harjutama, ta seisab väga ilusti ise ja tahaks teda eest näidata hoopis aga hetkel on veel väga omanikus kinni, seega kohati oli raske joosta temaga ja seismisel ei ole ta veel ka piisavalt enesekindel. Aga tulevikus võiks temaga väga mõnus ringis olla :)

Piltide autorid Ivi Triin ja Ettel.




Siin ei paista just kõige paremini välja aga muidu tal päris hea pea tüüp, kõrvad kahjuks roosid aga tasapisi hoiab neid juba ka päris õigesti.




Järgmisena läksin ringi isase avaklassi koeraga Derby ja nagu karta oli, siis koer oli kohtuniku jaoks liiga suur või pigem liiga heavy. Ja hambumus ka ei meeldinud, Soome kohtunik aksepteeris vist ainult alahambumust, sest ülejäänud koertel, keda näitasin, oli väga ilus alahambumus ja seda ta kohe kiitis.
Ise jäin Derbyga rahule, katsuda lasi ilusti, hambaid lasi vaadata, seisis hästi ja jooksmine oli ka tip top, ta vahel tahab joostes nina maha panna aga täna seda probleemi ei olnud. Mulle väga meeldib Derbyt näidata, ta on selline mõnusa olemisega ja oskab ise ennast näidata :)








Siis oli jälle emaste koerte kord, läksin ringi emase juunioriklassi koeraga Yette, kus oli kokku 4 koera.
Imekombel sai Yette hindeks SP ning oli oma klassis teine. Kuigi ta on suht suurt kasvu ja tugeva kondiga aga ta meeldis kohtunikule piisavalt, et anda SP. Yettega ma seekord enne näitusepäeva trenni ei teinud ja kohe andis tunda, kuna ta ei tahtnud väga paigal seista, kippus koguaeg ühe tagajalaga ette astuma aga no täna oli juba veidi parem kui eile :) See-eest mulle meeldib ta jooks, ta juba läheb minust veidi ette ja tempo on hea. Täna katsetasin enne ringi tema seisma panekut ja leidsin selle õige viisi, mis mulle meeldib, nüüd peab seda veel harjutama enne järgmist näitust.


Yettele sobib kui kõrvad üles tõsta, sest tal on ilus pea kuju, tugevate ja sirgete joontega nagu peab.



Juunioriklassi emased




Ja viimasena läksin ringi Maiaga, nii nagu lootsin, nii oligi, kohtunikule Maia meeldis, saime SP1, SK tšempioniklassis ja kokkuvõttes parim emane 2. Kirjeldus selline suht tavaline aga kui võrrelda teisi kirjeldusi, siis isegi päris hea :)
Kirjeldus: very good type, good head, bit too much lips, excellent neck, topline and tail, well angulated in front, needs more knee angulation, moves very well looking from side, bit light eyes.



Üks tatinäo pilt ka.



Ja liikumine on tal hea nagu ikka :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar